Läs nyheter från andra år här:
2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 

2008-12-03
Händelserik helg!


Russin med nyfödda

I lördags var det så dags för årets sista utställning, Stora Stockholm. Jag hade sedan länge lovat att visa Ella (Wildberry Charlotte) så vi var där i god tid på morgonen. Väl där träffade jag som vanligt många jag inte träffat på länge så det var självklart jätteroligt. Förutom Ella så var även Blåbär med och han fick en 1:a med Hp. Ella slutade som 3:a bästa tik i juniorklass med Ck.


Ella och Blåbär på HUND2008

Under tiden som bedömningen höll på fick jag samtal från Micke som lite nervöst talade om att Russin började bädda litre varstans hemma samt var väldigt pipig! Just då kändes det verkligen som att jag var på fel plats! Så snart bedömningen var slut så bar det iväg hemåt tillsammans med Mia Hjelm som som var så snäll och skjutsade hem mig. Tack Mia!

Klockan 22.00 på lördagkvällen födde Russin en underbar liten flicka på 270 g och strax därefter en lika underbar pojke (Harry) på 239 g. Bebbarna mår bara bra och Russin är en fantastisk mamma! Se mer bilder under Nuvarande valpar.

 

 

2008-12-01
I väntans tider...

Oj, oj vad tiden går fort. Det är tydligen lite dåligt med uppdateringar på den här sidan har jag hört men här kommer äntligen lite livstecken ifrån oss ;-) Det har inte varit så mycket hundaktiviteter här på ett tag utan vi har mest fokuserat på Russins mage och tiden gick MYCKET långsamt till dess att det var dags att göra ultraljud. Som många kanske förstått så ÄR Russin dräktig och nu är det inte långt kvar innan vi har de små i valplådan.

Russin växer och frodas och kan nu betraktas som en hundarnas Dolly Parton med sina stora tuttar.Hon är dock inte lika stor som Hallon så det är nog inte så många valpar. Det stora intresset är just nu(och sedan lång tid tillbaka) mat och hon slår Hallon med hästlängder vad det gäller att försöka stjäla till sig mat!

Igår var det 1:a advent och julen närmar sig med stormsteg. Julen är en högtid som jag fullkomligen ÄLSKAR! Nu ska det pyntas(rejält), bakas julgodis i mängder(som sedan möglar bort i kylskåpet), lyssnas på julskivor och drickas glögg! Härligt! Nu är det ju också alldeles snart dags för årets höjdpunkt vad gäller hundutställningar, nämligen Stora Stockholm i Älvjö. Det ser vi fram emot! Ingen av mina egna hundar är ju med men Ella och Blåbär ska ställas ut och Cherry ska sitta i rasmontern och göra lite reklam för rasen. Ser fram emot att träffa många som man inte träffat på länge och sedan ska jag shoppa bebisfiltar och kanske lite annat ;-) Vi ses!


Dräktig Russin!

 

 

2008-09-14
Strålande debut för våra juniorer!

Eftersom vi var nyss hemkomna från Norge och Russins "bli-med-barn-resa" så kändes det inte aktuellt att åka till Sundsvall och ställa henne.Tråkigt, eftersom vi hade två av våra "småttingar" med och det var dessutom debut i vuxenklasserna, nu som juniorer. Det var Wildberry Charlotte "Ella" och Blueberry Cobbler"Blåbär" som skulle prova lyckan denna helg. Jag hade dessutom lovat att ställa Ella eftersom hennes matte har lite svårt att springa efter en ryggskada.Som tur var skulle Sofie (vem kunde iof tro något annat??) till Sundsvall så hon lovade att ställa Ella. Matte Kicki hade inte kunnat få en bättre handler! Domare för dagen var finska Paula Heikkinen-Lehkonen och först ut var Blåbär som fick nöja sig med 1:a och Hp. Allra bäst gick det för Ella som inte bara vann sin klass utan slutade som bästa tik med cert och blev sedan BIM, slagen av Sofies Harley.Helt fantastiskt!! Måste ju säga att detta, kennelns första cert och BIM , känns helt underbart och säkert något som kommer finnas kvar i minnet långt framöver! Ett stort grattis till matte Kicki som nog var utställningens gladaste vinnare!! På söndagen var det SSUK-utställning och domare var Marja Talvitie. Denna dag var det bara Blåbär som deltog och det gjorde han med den äran! Han slutade som 2:a bh med ck. Grattis Natalie! Synd att vi inte kunde vara på plats och heja på våra "förstfödda" men vi är självlart jätteglada över att vi har sådana engagerade och entusiastiska valpköpare.


Ella blir BIM med cert på internationell utställning i Sundsvall!

 

 

2008-09-14
Delzi debuterar i utställningsringen

Hallons valp Peach surprise "Delzi" har varit på utställning för första gången och det var i Sofiero. Hon placerade sig som 3:e bästa tikvalp och som tur var hade vi lite fotografer på plats som kunde fota lite när vi själva inte kunde vara där. Tack för det Lotta och Anders! Nog ser man att Delzi är mammas flicka!

 

 

2008-09-13/14
Huset fullt

Vi har haft nöjet att få rå om "våra" valpar Ella och Cherry några dagar när deras mattar var iväg på annat. Båda tjejerna är jättetrevliga, framåt och GLADA. Cherry har en propeller till svans som går i ett!Självklart passade vi på att träffa brorsan Blåbär och det var kul att se "de 3 svarta" tillsammans. Russin som älskar att leka och busa hade självklart riktiga kompisar i tjejerna medan Hallon nog var av den åsikten att när barnen en gång flyttat hemifrån så kan dem hålla sig borta...Det blir alldeles för mycket tjo och tjim för hennes tycke ;-)

 


Cherry, Blåbär och Ella

 

 

2008-08-30/31
Utställningshelg på Gotland


NordV-07 NordJV-07 Enigma Touch Of Magic

Så har vi varit på Gotland och SKK's 2-dagars utställning. Detta var tredje året på raken och det är alltid trevligt att komma till Gotland.Det är en vacker ö med trivsamma campingplatser och utställningen är lagom stor och ligger placerad lagom långt ifrån innersta Visby. Vi kom fram sent på fredagkväll så vi ställde husbilen på utställningsparkeringen. Skönt att kunna gå upp så sent som möjligt på morgonen :-)

På lördagen var det sol och och det var riktig behaglig värme hela dagen. Vi mötte upp Sofie och Sanna på morgonen och sedan var det dags för basenjisarna att äntra ringen. Harley blev BIR och Russin fick nöja sig med en slät 1:a. Harley slutade som BIG-3 denna dag.Sofies faraohund Inez blev BIM med cert och Sannas Rhodesian ridgeback Saffran slutade som fjärde bästa tik med cert. Det blev en lång dag på utställningsplatsen men vad gör väl det när man har trevligt sällskap. Kvällen avnjöt vi sedan utanför vår husbil på Kneippbyn mumsandes på kräftor. Gott och jättetrevligt!

Söndagen bjöd på riktiga nordanvindar så det var stundom riktigt kyligt. Denna dag var det Hans Almgren som dömde basenji och Harley blev återigen BIR och Russin slutade som BIM med cert och cacib. Även denna dag blev Harley BIG-3. Grattis Sofie och Sanna till helgens strålande resultat och tack för supertrevligt sällskap!

Ännu en utställningshelg är till ända och nu blir det inte så många fler för oss denna säsong. Kan inte fatta att tiden går så fort och det känns som om sommaren bara har flugit förbi. Nåja, hösten har sin charm och man får njuta av långa sköna höstpromenader med hundarna. Sedan hoppas vi självklart också på ett gäng ljuvliga basenjibebbar här hemma;-)


BIR och BIM


Kräftskiva på lördagskvällen och Russin on the move

 

 

2008-08-16
Utställning i dagarna två


NordV-07 NordJV-07 Enigma Touch Of Magic

I helgen var det dags för SKK-utställningar i Norrköping och Nyköping. Många basenjis anmälda båda lördag och söndag (låg kring 28 st)och självklart skulle vi dit med Russin för att tävla. I Norrköping var det Hans Lehtinen som dömde och Russin slutade som 2:a bästa tik med cert. Halvbrorsan Harley blev BIR och slutade som BIG-3.

Nästa dag var vi på plats i Nyköping och domare var fransyskan Sylvie Desserne. Russin slutade denna dag som BIM med cert och cacib. Återigen blev Harley BIR. Nu är Russin uppe i 12 cert och 3 cacib och vi är självklart omåttligt stolta över hennes bedrifter! Tack Sofie för att du visar henne till framgång efter framgång, du är bäst! Grattis också till Harleys 2 x BIR. Grattis också till Helena som fick kritiken "extremely nice" om Vikings avelsgrupp där Harley, Pajaz, Russin och Idun deltog.

 

 

Semester i skärgården!

Nu är semestern slut för denna sommar men vi har haft 4 sköna veckor så man kan inte klaga. Sista veckorna tillbringade vi i skärgården och trots att det allra vackraste vädret lyste med sin frånvaro så är det ändå höjden av avkoppling att tillbringa en tid ute i skärgården. Att få se hundarna njuta av friheten att gå lösa är också en stor tillfredsställelse och dem har levt ett riktigt "hundliv". Jag har länge gått och väntat på att få se havsörn och i år blev drömmen sann. Vi hade en som bodde i krokarna på ena ön där vi huserade så han flög ofta omkring över oss och spejade (vet fortfarande inte om han tyckte hundarna såg smaskiga ut?!).

 

 

2008-07-27
SSUK Ransäter


Russin BIS junior/unghund

Russinbullen BIS-1 junior/unghund på SSUK- utställning i Ransäter!

 

 

2008-07-13
Nationell utställning i Alfta


Russin BIM i Alfta

Trots att man nästan kände sig lite "mättad" av alla de utställningar som nu varit så kunde vi ju inte låta bli att åka till Alfta dit Russin var anmäld. Väl där tog Russin sitt 10:e cert och blev BIM för domare Åke Cronander. BIR blev "som vanligt" halvbrorsan Harley. Han blev även senare BIG-2. Grattis Sofie!

 

 

2008-07-05/06
Russin BIR och BIS-3 på WDS circuiten!!!


Russin glänste ikapp med solen på WDS Circuiten

I lördags var det circuitutställning i Almare-Stäket och domare var Damara Bolté, basenjiuppfödare från USA. I och med att det var världsutställningshelg så var också antalet anmälda basenjis långt utöver det vanliga och det var även många utländska deltagare med. När Russin och Sofie gick och vann i en stor unghundsklass så blev jag självklart jätteglad och nöjd för det resultatet. Jag hann inte se fortsättningen för då var det dags för mig att åka och jobba.Tråkigt, tråkigt men vad gjorde väl det när jag senare fick telefonsamtalet: Russin blev BIR!I en konkurrans med över 60 basenjis. Trodde knappt mina öron men jag lovar att det gick lätt att jobba den kvällen...Russin slutade inte bara där utan tog sig ända fram till BIS-3. Vilken dag och vilken hund!Vi är SÅÅÅ stolta!

På söndagen var det Världsutställningen i Älvsjö och Russin fick "excellent" men gick sedan inte vidare. Grattis till Nora och uppfödare Helena till Faraoland Xcuse me Desmonds BIR och världsvinnartitel!


Russin travade hem en BIS-3 placering på SSUK's WDS Circuit.

 

 

2008-06-28
Basenjispecialen 2008


Blåbär och Russin på basenjispecialen 2008

I torsdags så packade Micke och jag husbilen för att åka iväg på några dagars "hundsemester" och den årliga basenjispecialen. Vi började med en övernattning på campingen i Gränna som var en mycket trevlig och inbjudande plats som jag gärna hade kunnat tillbringa några dagar på om vädret varit bättre. Hur alla dessa polkagrisaffärer kan gå runt bara frågar jag mig…. På fredagen for vi vidare mot Borås för där skulle det vara SKK-utställning på lördagen. Vi installerade oss på campingen strax intill utställningsplatsen och där kryllade det av hundar med respektive hussar och mattar. Vi inväntande Sofie och Madelene för lite ost och kex på kvällen men dem hade oturen att få fel på sin husbil så dem hamnade i Vadstena istället…

Trots mörka moln på himlen på lördagen så klarade vi oss från regn under basenjibedömningen och solen tittade till och med fram mellan varven. Ca 25 anmälda basenjis för domare Deniz Kuzelj och Russin slutade som 3:e bästa tik med cert. När bedömningen var klar så styrde vi kosan upp mot Vadstena och basenjispecialen.

Bedömningarna var uppdelade i två ringar med valpar/veteraner 10plus i ena ringen med domare Gerard Jipping från Holland och resten i en annan ring med den polska domaren Katarzyna Boryczko. Vi hade tre av våra valpar(Cherry Yum Yum, Strawberry shortcake och Blueberry cobbler) på plats och dessa deltog i valpklass 4-6 månader. Alla skötte sig jättebra och fick finfina kritiker. Cherry Yum Yum slutade som BIM-valp i sin klass.

I en stor unghundsklass hanar så slutade Russins bröder Pajas(Enigma Black Magic) och Viggo (Enigma The Magician) i toppen med Pajas som segrande och han blev sedan BIS-unghund. Våra valpars farfar samt även Russins farfar Nelson (Mandela Free out of Africa) var ute och visade upp sig i veteranklass som han sedermera vann. Att se denna hund i rörelse var nog dagens upplevelse! Vilken hund att röra sig, helt otroligt. En sann fröjd för ögat. Nelson slutade som 5:e bästa hane. Våra valpars pappa Luke (Suntribes Luke Skywalker) slutade som 3:a bästa hane. Grattis Mia! Harley (Faraoland Bluetooth Enigma) stod som segrare i bästa hane och han slutade som BIS!! Jättegrattis till Sofie, Madelene och uppfödare Helena!! Vår Russin deltog i unghundsklassen och slutade som 5:e bästa tik med hp och jättefin kritik.

Det blev en riktigt låååång dag och middagen som skulle börja klockan sex flyttades fram till halv 8. Det bjöds på svenskt smörgåsbord till middag och det var ett digert bord som hade dukats upp. Smarrigt var det och trevligt hade vi! Tror vi blev sist kvar och när jag väl stöp i säng på kvällen så sov jag väldigt gott kan jag säga!

Måndag morgon vaknande vi till att regnet stod som spön i backen och det ville aldrig riktigt ge sig heller. Russin var denna dag anmäld i African match för domare Peter Broadbent, England. Han blev mycket förtjust i vår lilla fröken så hon slutade som bästa tik och sedan BIM.

Efter detta var det bara och packa ihop blöta tält för att åka hemåt. Det var några härliga dagar med goda vänner, basenjis i massor och mycket annat! Tack allihopa! En eloge till Bettan och Helena som lyckats anordna och genomföra årets special på bästa möjliga sätt.


Blåbär, Cherry och Zangih var på plats på specialen


Det gick bra för familjen! Här Pajaz, Nelson och Luke.


Zangih slappar och Russin springer vackert.


BIM Kazor's Niambi och BIS Faraoland Bluetooth Enigma. Helena och Sofie kunde vara nöjda med dagen!


God mat i glada vänners sällskap!


Russin blev BIM på African match på måndagen! BIR blev Singing In The Rain Out Of Africa.

 

 

2008-05-31
Russin gör det igen...


Harley och Russin åter BIR & BIM! Denna gång för domare Henrik Johansson.

Medan vi satt på flyget till Portugal så passade Russin på att äntra utställningsringen i Avesta och kennelklubbens internationella utställning. Detta gjorde hon med bravur och slutade som BIM med cert och cacib för domare Henrik Johansson. Detta var inte första gången, utan 5:e gången Russin blev BIM. Nu har Russin alltså 7 cert och 2 cacib och det är inte illa för en fröken på 1,5 år!

Nu är det bara för oss att packa om väskan för nu bär det iväg till Borås på utställning och sedan vidare till basenjispecialen. Ser verkligen fram emot några dagar med trevligt sällskap, fint(?) väder och mycket basenjis!!


Russin är redan startklar!

 

 

2008-05-31
Russin på turné med Sofie


Russin, domaren Arne Foss och Harley

Våren och sommaren är verkligen den tiden som vi har det väldigt svårt att få ihop allt och få tiden att räcka till. Vi har båt som vi gärna vill komma ut med så ofta som möjligt, jag jobbar vissa helger samt sist men inte minst så är det ju x antal utställningar som ska hinnas med.

Vi hade redan tidigare bestämt med Sofie att Russin skulle få åka med henne till Norrköping denna helg så att vi kunde åka ut på sjön och njuta av det fantastiska vädret. När jag under lördagsförmiddagen fick utställningsresultatet i mitt öra var ingen gladare än jag för Russin slutade som BIM med sitt 6:e cert och sitt första Cacib. Härligt! Min allra bästa Russinbulle!

Tack Sofie för att du tog med vår prinsessa! Ett riktigt stort GRATTIS till Sofie och Madelene som med sin Harley blev BIR, BIG-1 och till slut BIS-3. Bra jobbat, Sofie!

 

 

2008-05-25
Valpträff i sommarväder


Hallon, Blåbär, Zangih, Cherry, Luke

I söndags hade vi en härlig dag tillsammans med tre av Hallons fem valpar. Det var Blåbär(Blueberry cobbler), Cherry (Cherry Yum Yum) och Zangih (Strawberry shortcake) med familjer som kom till Väsby för att få några timmar tillsammans med mamma Hallon och pappa Luke.Hallon visste inte till sig av glädje när valparna och Luke kom! Hon joddlade som bara den och det ville aldrig ta slut!!

Vi var först ute och vandrade i skogen innan vi slog oss ned för fika och lite utställningsträning. Mia och pappa Luke visade hur det går till på utställning och hur det ska se ut i ringen. Sedan provade alla på att springa runt, ställa upp och stå på bord.

Tack allesammans för en jättetrevlig dag och det var självklart underbart att få träffa "våra bebisar" igen, dem är supermysiga allihopa! Vi ses igen i Vadstena!

Det är inte helt lätt att fota 5 månaders basenjivalpar men här är i alla fall lite bilder från dagen.

 

 

2008-04-20
Segertåget fortsätter!


Enigma Touch Of Magic

I helgen var det utställningsdags igen. Denna gång på nationell utställning i Västerås och Russin blev återigen BIM med cert! Nu har hon 5 cert, 4 BIM och 1 BIR. Inte illa av en tjej som snart är 16 månader. Hon har ställts för domare från både Sverige och andra länder och alla har dem gillat henne lika mycket. Hon är verkligen en riktigt prydlig fröken (tycker jag helt opartiskt :))och självklart hoppas vi mycket på henne även i framtiden. Grattis säger vi till Russins halvbrorsa Harley som blev BIR och BIG-4 denna dag. Ett riktigt stort grattis också till Mia som tog andra bästa haneplacering och cert med Luke (Suntribe´s Luke Skywalker) idag. Dagen innan blev Luke också andra bästa hane på SSUKs utställning i Västerås. Fästmön Hallon och alla barnen gör vågen för denna stilige kille! Tack Sofie för skjuts och trevligt sällskap!

Suntribe's Luke Skywalker

 

 

2008-04-16
Hallons valpar växer och frodas


Zangih och Cherry

För två veckor sedan var vi i Göteborg och då passade vi på att träffa Delzi(Peach surprise)med matte Petra och lillhusse Noel. Det kändes helt fantastiskt att få träffa henne igen och hon var den mest ljuvliga lilla basenjivalp man kan tänk sig, superstabil och jättetrevlig!Tack Petra för att du körde till Göteborg så vi fick chansen att träffa Delzi, hon är jättemysig!

Vi har även träffat Blåbär(Blueberry Cobbler) som bor kvar här i Väsby. Han fick träffa mamma Hallon och "lektant" Russin och det var ju självklart jättekul. Blåbär är nu en riktigt maskulin herre med ett underbart temperamet!

Vi har även fått hälsning från Zangih(Strawberry shortcake) och Cherry (Cherry Yum Yum) som bor ganska nära varandra och kan träffas och busa. Hoppas vi ses snart!

Långt uppe i norr bor Ella(Wildberry charlotte) och lever livet på dem vita vidderna tillsammans med sin familj och hundkompisen Iza. Vem blir inte avundsjuk på dessa vyer som hon har att springa på...!

TACK alla underbara valpköpare för att ni tar så väl hand om "våra" små! Vi är verkligen glada över att dem fått sådana kärleksfulla hem allihopa!

 

 

2008-04-09
Russins hälsotester klara

Så har då äntligen Russins höftledsröntgresultat kommit. Hon fick grad A och det känns såklart jätteskönt! Ögonlysningen som gjordes samtidigt var också utan anmärkning så det kunde inte bli bättre! Russin är även testad Clear gällande Fanconi syndrom. Planerna pågår nu för fullt angående valet av fästman till Russin i höst....

 

 

2008-03-22/23
Vilken underbar påskhelg!

 

 

I år var det premiär för mig att gå på Grand hotel och Champions of Champions/Veterans of Veterans. Russins farmor samt Hallons faster Faraoland Lucia out of Afica var inbjuden för att delta i Veterans of Veterans. Kvällen började på Helena och Cillas hotellrum där jag, Sofie, Alexandra, Paula och Sanna blev bjudna på champagne och tilltugg. Sedan bar det iväg med taxi till Grand hotell och stjärnan själv var iförd rosa boa med matchande halsband och koppel. Så tjusigt! Vi hade en jättetrevlig kväll med god mat och dryck samt  massor av vackra hundar med urduktiga handlers. Lucia visades som alltid proffsigt av Sofie men tyvärr blev det ingen placering denna gång. Tack allesammans för en jättetrevlig kväll!

På söndagen blev det ingen sovmorgon för då var det dags för utställning i Älvsjö och lilla Stockholm. I hanhundsringen slutade Harley som BIR och han blev sedan BIG-4 i gruppfinalen. Grattis Sofie och Madelene! När det var dags för tikarna så var jag nervös som vanligt när Sofie och Russin äntrade ringen. Jag hade förhoppningar om att kunna få ett cert på Russin men när hon slutade som bästa tik så var det över all förväntan! I championklassen var det 4 starka kandidater så att Russin slog dessa, det är bara WOW!!! Min fina, tokiga, underbara och busiga Russinbulle tog sitt fjärde cert och blev BIM. Vi är så stolta över denna toppentjej!

 

 

2008-03-15
Sista valpen flyttar

I helgen flyttade Ella till Luleå och hem till familjen Dannert. Kul att få en basenji till nordligare breddgrader eftersom det så vitt jag vet knappt finns några i Norrland. Hoppas Ella kan göra god reklam för rasen så att vi kan få några fler norrlänningar att välja denna underbara ras!

 

 

2008-03-05
En liten brun böna flyttar hemifrån

Så har nu även Strawberry flyttat och det börjar bli lite tomt här hemma med "bara" 3 hundar. Strawberry heter numera Zangih som betyder liten brun böna på lingala. Hon ska bo i Trångsund tillsammans med Monie och hennes dotter.

Nu är det bara Wildberry "Ella" som fortfarande letar efter en alldeles egen familj. Russin och Ella är ett riktigt radarpar och dit Russin går, dit går Ella. Russin är ju fortfarande en väldigt barnslig tjej så dessa två flickor passar utmärkt ihop!

 

 

2008-02-25
Valparna flyttar hemifrån

Så har då 8 veckor gått sedan Hallons valpar kom till världen. Det har varit 8 underbara veckor och jag längtar redan till nästa valpkull! Det är fantastiskt att få vara med vid födseln av nya små liv och se dem växa och utvecklas. Nu har i alla fall tre av valparna flyttat och jag har redan fått rapporter från två att det går alldeles utmärkt!Den tredje sitter i bilen på väg till Falkenberg så jag väntar ivrigt på rapport imorgon ;)


Peach surprise "Delzi" ska bo hos  Petra med familj i Falkenberg.


Blueberry Cobbler "Blåbär" ska bo hos Natalie med familj i Upplands Väsby.


Cherry Yum Yum "Cherry" ska bo hos Vanessa med familj i Södertälje.

Cherry hoppas vi ska kunna få egna valpar i framtiden här på Touch of Razz.

LYCKA TILL allihopa med era små!

(8 veckors bilder finns på valparnas egna sidor!)

 

 

2008-01-27
Valparna 4 veckor och alldeles, alldeles underbara

Tänk vad tiden går fort.... Valparna är nu hela 4 veckor och jag kan knappt fatta att halva tiden har gått innan dem är leveransklara. Dem är nu alldeles ljuvliga små varelser som blir överlyckliga så fort någon tvåbent närmar sig valplådan. Nu blir man bemött av fem stycken valpar med svansarna glatt viftande. Som ni kan se på bilderna (under valpar) så hinner man inte mer än att sätta sig ner förrän man har hela högen tätt intill sig! Russin har nu också blivit betrodd att få umgås med dem små och hon är alldeles fascinerad över dessa små underliga "saker" som är så inbjudande att leka med. Dessvärre förstår inte Russin att dem är lite för små för hennes lekar...Men vänta bara, snart har hon hela högen hängandes i nacken och då får hon nog fullt upp!
Alla fem har också fått sina namn och vad passar bättre än namn efter frukt/bärefterrätter. Med en mamma som heter Hallon och små valpar som är söta som socker så passar namn efter söta desserter alldeles utmärkt! Kika in på valpsidan för att se vad dem heter allihopa.

 

 

2008-01-07
År 2008 kunde inte börjat bättre!

 

I helgen var det MyDog i Göteborg och eftersom vi har småbebbar här hemma så fick vi ställa in resan dit och Russin fick istället "lifta" med Madelene och Sofie.Detta tyckte dock Russin var en mycket bra idè för då skulle hon få chans att umgås med mamma Paris över en helg. På fredagen var det Ole Staunskjaer som dömde och han var tämligen hård i sin bedömning och lämnade inte ut något cert på hanhundssidan. På tiksidan delades flertalet tvåor ut. För Russin gick det bättre och hon lyckades ta sig hela vägen fram till BIR! Inte nog med det, i självaste finalen placerade hon sig som BIG-3! Inte illa av en sådan ung dam, precis fyllda ett år. Gissa vilka som var stolta hemma i Väsby efter telefonsamtalet från Sofie?

På lördagen var det dags igen och domare var Hans Almgren. Av 10 deltagande tikar så blev Russin denna dag 2:a bästa tik och det är verkligen inte fy skam det heller. BIR denna dag blev halvbrorsan Faraoland Bluetooth Enigma som även blev champion denna dag. Grattis Sofie och Madelene!

Ett STORT tack till Madelene och Sofie som tog med Russin trots en VÄLDIGT full bil ;)