Läs nyheter från andra år här:
2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015
2009-12-01
Valpar


 

I år väntas inga valpar på Touch of Razz men vår fina pingla
NV-07 NJV-07 SUCH FINUCH Enigma Touch of Magic "Russin" ska ha en valpkull hos kennel Enigma.
2009-12-01
Vi har haft besök.

av Harry, Touch of Razz Marsmallow. Hans matte skulle resa bort och då fick Harry tillbringa några dagar tillsammans med oss, mor och syster. Tjejerna var väl lagom glada att få detta yrväder under samma tak och var nog rätt så nöjda när han åkte hem igen. Det var ett tag sedan jag såg honom och jag känner mig mycket nöjd över hur han har utvecklats även om han har en bit kvar innan han är "färdig". Hur som helst så är han en mycket trevlig hund med massor av energi och utstrålning!

 


2009-10-01
Åland


Hela ligan!

I lördags bar det iväg med Eckeröfärjan till Åland. Det var ett riktigt tjejgäng bestående av mig själv, Sofie, Sanna, Emma och Paula och så förstås ett gäng hundar av varierande kön och raser. Själv hade jag med mig Russin som nu för första gången skulle utanför Sveriges gränser för att pröva lyckan. Båtresan var alldeles lagom lång, 2 timmar och sedan var vi framme. Promenad med hundarna och sedan var det middag på hotellet som väntade. God mat och massor av hundsnack blev det innan vi trötta stöp i säng. Det blev en tidig söndagmorgon eftersom klockan vrids fram en timme i Finland så 0500 svensk tid var det dags att upp och hoppa. Utställningsplatsen låg väldigt nära hotellet så det var snabbt gjort att ta sig dit. Först ut av våra hundar var Inez och hennes bror där Inez slutade som BIR. Russin var ensam basenji men inte var jag mindre nervös för det! Som tur är har jag en förträfflig handler i Sofie så själv kunde jag bara stå och titta på. Domaren Pekka Teini tog lång tid på sig och ville även ha foton på Russin. Fem långa rader med idel lovord blev det i kritiken och självklart så fick hon sitt cert och cacib och kan nu titulera sig finsk utställningschampion. Hurra för Russinbullen! Det var inte nog där utan i en jättestor grupp 5 så slutade Russin som BIG-2. Roligt var också att Inez blev BIG-4 så alltså 2 stycken Enigmahundar placerade i gruppen. Inte dåligt! Grattis Sofie och Madelene! Grattis också till Paula som blev både BIR och BIM med sina shibor. Tack alla tjejer för en jättetrevlig helg!

             Russin BIG-2

Min fina Russinbulle!                 


Russin på språng!


Två söta reskamrater!

 

 

2009-08-26
Tillökning!

Den här sötnosen kommer till Sverige i början av nästa år!

 

 

2009-08-26
Utställning på hemmaplan!

Äntligen skulle det bli utställning på hemmaplan, ca 10 minuters bilfärd ifrån oss. Det kändes riktigt lyxigt att få "sovmorgon" och slippa sitta i bilen flera timmar. Vi hade även riktigt tur med vädret eftersom det på lördagen regnat riktigt ordentligt men nu på söndagen var det sol och lagom varmt. 28 basenjis var anmälda denna dag för domare Anne-Mari Haugsten från Norge. Först ut av våra var Maräng som skötte sig fint och föll domaren väl i smaken och blev BIR-valp. Sedan var det vår Norrlandspingla Ellas (Touch of razz Wildberry Charlotte) tur som visades snyggt av Sofie. Ella slutade som 3:a i sin klass med hp. I championklass var det Russins tur. Hon var riktigt busig den här dagen och hade aningen svårt att stå still men gick segrande ur championklassen och slutade som bästa tik. Så, återigen Harley BIR och Russin BIM!

 

 

2009-08_20
Ännu en lyckad helg!


BIR och BIM i Norrköping


BIR och BIM-valp i Norrköping

                Maräng i Norrköping

Maräng på språng i Norrköping


BIM och BIR i Nyköping


Cherry 3e bästa tik med CK i Nyköping

 

 

2009-08-11
En varm och lyckad dag i Askersund

I lördags var det dags för en resa tur och retur till Askersund. Det blev lite stressigt på morgonen eftersom jag tidigare sagt att vi skulle till Örebro men Askersund ligger en bra bit därifrån... Jag tror att vi var på plats en kvart före bedömningen skulle börja så det blev inte mycket till uppvärmning precis. Maräng var med i valpklass och skötte sig så bra så hon slutade som BIR-valp. Sedan var det Russins tur och eftersom Sofie visade Faraohund samtidigt så fick jag visa Russin själv men det gick ju bra och hon blev bästa tik och sedan BIM. Sofie var snäll och visade Maräng i BIS-finalen och dem blev kvar tills dem 8 sista men sedan var det stopp. Bra ändå i ett så stort startfält. Efter en lyckad och mycket varm dag bar det hemåt för att ladda batterierna till nästa helg då det är utställning i dagarna två...

 

 

2009-08-03
Köping och specialen

Bättre sent än aldrig...här kommer lite uppdatering!

Helgen 18-19 juli skulle bli en riktig hundhelg. Redan på fredagen körde vi ner mot Köping för att checka in på  hotell där så att vi skulle ha nära till utställningen dagen därpå. Är det semester så är det! Det visade sig att mycket närmare kunde vi inte komma eftersom utställningsplatsen låg rätt över gatan :-) Lördagen visade sig vara en strålande varm dag och det har vi inte varit bortskämda med på dem senaste utställningarna. Valparna var först ut denna dag och dömdes av en engelsman. Maräng skötte sig finfint men slutade som 4:a och det var endast tiken som vann som fick hp. Snålt värretycker jag! Bättre gick det för Russin som först gick och vann championklassen och sedan slutade som bästa tik. Inte illa i ett så stort startfält,runt 30 vuxna hundar tror jag att det var. För 12:e gången slutade Russin som BIM och Harley som BIR!! Efter bedömningen drog vi vidare mot Sala och Silvköparens camping där vi skulle spendera kvällen och natten. På plats mötte vi upp Cherry med familj som skulle bo i en stuga bredvid oss. Senare anslöt även Madelen och Sofie och vi hade en jättetrevlig kväll tillsammans med god mat, vin och massor av hundsnack! På söndagen var det då dags för själva basenjispecialen och man var lite nervös vad för slags väder man skulle vakna upp till eftersom SMHI hade lovat regn, regn, regn.... Men vi hade faktiskt riktigt tur med undantag av lite regn senare under dagen. I valpklasserna så deltog Maräng men hon var inte riktigt lika samarbetsvillig denna dag. Vi blev dock utplockade i första gallringen men blev utan placering men med hp. Cherry deltog i unghundsklass men ville inte ta så mycket som ett travsteg utan det var galopp för hela slanten. Hon slutade som 3:a bästa tik i klassen med hp. I championklasstikar var det massor av tikar (som det ska vara på en special) och det var självklart jättespännande att se hur Russin skulle klara sig i den hårda konkurransen. Hon slutade på en hedersvärd 2:a plats och det blev även slutresultatet, 2:a bästa tik på basenjispecialen, det är inte illa det!!! Tack än en gång Sofie för att du visar vår pärla på bästa sätt!

Tack allesammans som var med och förgyllde denna helg och ett stort GRATTIS till Sofie och Madelene som blev BIS på specialen med sin Harley!

 

 

2009-07-16
Gotland och TvååkerDet har blivit lite av en tradition att varje år besöka Gotland och delta på kennelklubbens tvådagars utställning. Det var en självklarhet även i år och tidigt planerade vi vår resa och bokade boende. Det blev bara en STOR miss och det var att jag missade att anmäla till ena utställningsdagen...Åh, vad jag har grämt mig över detta! Som tur var handlade inte helgen bara om utställning utan vi åkte med två andra familjer (som iof också ställde hund och dessutom BÅDA dagarna) och det blev både bad, minigolf och förstås långa härliga grillkvällar. På lördagmorgon lyste solen med sin frånvaro och lagom till det var dags för bedömning så öste regnet ner. Så himla trist när man har en ras som avskyr regn! Hursomhelst, Maräng slutade som BIR-valp och Russin blev BIM så jag får vara nöjd. Eftersom det regnade ordentligt så har vi inga bra fotobevis från dagen. Helgen efter var det så dags för Tvååker ocgh tvådagarsutställlning. Vi hade lånat husbil och styrde kosan neråt landet redan på onsdagen. På torsdagen anslöt sig Sofie, Harley och Julia och vi hade en trevlig kväll innan vi trötta stöp i säng. Även denna utställning skulle bidra med en hel del regn och skurarna avlöste varandra men det var uppehåll när valparna skulle in. Maräng skötte sig fint och föll domaren väl i smaken då hon slutade som BIM-valp på lördagen. I championklass tikar hade domaren mycket svårt att bestämma vilken han skulle välja men till slut blev det så att Russin slutade som 2:a bästa tik. Fredagkvällen avnjöt vi tillsammans med Sofie, Helena, Bruno och Cilla och som alltid med det gänget så hade vi det jättetrevligt! På söndagen hade vi inte någon större lycka i utställningsringen men det var hårda bud båda dagarna eftersom inte ett enda cert delades ut under dessa dagar. Mycket ovanligt! Vi hade i alla fall en jättetrevlig helg och grattis till alla vinnare. Vi ses på Specialen ;-)

 

 

2009-06-23
Semester


Vi har "försmakat" lite på sommaren och  haft en veckas semester ute i skärgården. Härligt för både oss och dem fyrbenta! Bjuder här på lite bilder på hundarna ute i det fria.

 

 

2009-06-23
Framgångar i Norrland!

Vår representant uppe i Norrland, Touch of Razz Wildberry Charlotte "Ella" har gjort oss stolta genom att ta cert båda dagarna på SKK:s dubbelutställning i Vännäs. Hon blev BIM första dagen för Boo Lundström och 2:a bästa tik dagen efter för Maureen Hanley. Grattis Kicki! Vi är självklart sååå stolta!

 

 

2009-06-12
Norrköping

Så var det dags för utställning igen och nu skulle vi till Norrköping. Vädret i Österbybruk var ju inget vidare så nu hoppades vi självklart på lite bättre väder och det blev det! Alldeles perfekt lagom varmt väder för hundutställning. Jag hade ju tidigare trott att Maräng skulle kunna vara med på denna utställning men hon blev 6 månader på lördagen dvs 1 dag för sent...typiskt! Detta var Russins tredje utställning för säsongen och som tidigare gick det bra även på denna.Domaren Eli-marie Klepp var oerhört förtjust i Russin och som det stod i kritiken: "En helt fantastisk bra tik". Fortfarande lika kul att höra trots Russins alla tidigare framgångar. Russin slutade alltså som bästa tik och blev sedan BIM (gissa mot vem?). Detta var Harleys och Russins 11:e BIR och BIM tillsammans. Som vanligt var det en trevlig dag med trevliga vänners samvaro. På hemresan passade vi på att hälsa på Harry och det är ju alltid lika underbart att få träffa sina utflugna "bebisar". Harry  blev  alldeles till sig av att träffa mamma, syrran och "barnpasserskan" Hallon. Vi försökte få till lite uppställningsbilder men det är inte helt lätt kan jag säga med en uppspelt, otränad valp! Han hade i alla fall alla 4 tassar i marken samtidigt några sekunder för att ta några kort.

 

 

2009-06-04
Äntligen uppdatering!

Jag har varit utan webmaster ett tag men nu har Therese Kindberg förbarmat sig över mig så nu kommer det bli  bättre med uppdateringar i fortsättningen.

Den 23 maj var det utställning i Österbybruk och jag hade länge sett fram emot denna säsongens första utomhusutställning. Men det var inte så mycket att se fram emot om man talat vädermässigt...Vaknade upp till hällregn som höll i sig en bit in på dagen. I utställningsringen gick det bättre och Russin tog sitt andra BIM på för henne årets andra utställning. Cherry fick ett Ck men blev utan placering denna dag.

Maräng har testat på utställning och blev BIS-5 bland ett stort antal valpar på Parsonklubbens utställning i Hågelby. Hon skötte sig jättebra så jag är mer än nöjd!

"Vår" fina Norrlandspingla Ella fick sitt andra cert och blev BIR på SKK:s utställning i Piteå 16 maj. Dömde gjorde Göran Hallberger. Grattis Kicki!

Cherry är höftledsröntgad med resultat Grad A.

 

 

2009-04-21
Vilken påskhelg!

Påskhelgen började med strålande sol och fortsatte ungefär så hela helgen, både ute och inne! På påskafton bar det iväg till Grand hotell för att heja på Harley och Lucia som skulle tävla i Champion of champions och Veteran of veterans. Vi hade en helt underbar kväll med god mat, dryck, massor av vackra hundar och såklart trevligt sällskap! Lucia var den som kunde känna sig riktigt stolt vid hemfärd eftersom hon lyckades med bedriften att endast bli slagen på målsnöret av en mycket tjusig afghan.

Alltså, en hedersvärd andraplats för Lucia. Grattis Helena och Cilla!

Efter denna glitter och glamourkväll var det bara att försöka få sig lite sömn för att sedan vakna upp till utställningsdagen. När var man på en utställning en kvarts bilfärd ifrån hemmet senast? Det är man ju inte direkt bortskämd med så det var riktigt skönt. Jag skulle ha två av mina flickor med denna dag, Russin och Cherry. Det var domarbyte på basenji och Kari Hanseen Granaas skulle döma på denna SKKs internationella utställning. Russin stod inför championatet och det var såklart extra pirrigt eftersom man så gääärna vill åt det så snabbt som möjligt!

På hanhundssidan så tog Luke (som är pappa till vår första kull) sitt sista cert och blev därmed champion. Grattis Mia! Han placerade sig som 2:a bästa hane efter allas vår Harley.

Cherry var först ut bland tikarna och hon fick Ck. Bra jobbat Vanessa! I bästa tikklassen var det spännande eftersom jag hade med både Russin och Cherry. Russin slutade som bästa tik och därmed var också championtiteln i hamn!På första försöket och direkt efter mammaledighet lyckades vår underbara Russinbulle med detta och vi är såklart jättestolta! Det allra största tacket till Sofie som alltid hjälpt till att visa Russin och som gjort det med den äran!!


Russin med sina fina rosetter!

BIR och BIM blev alltså Harley och Russin och det var dem även förra året på samma utställning.


Harley och Russin som BIR och BIM

Det här var verkligen en härlig påskhelg och tack alla ni som var med och förgyllde den!

 

 

2009-03-02
Harry

Har fått några kort på Harry som Marie(som har Cherry från oss på foder) skickade i veckan. Harrys familj känner nämligen Marie med familj och det var just när dem lärde känna Cherry som dem bestämde sig att dem ville ha en basenji! Cherrys familj har utökats och numera finns det en Rottiskille i familjen samt lilla basenjifröken Julia som kommer från kennel Enigma. Hängde ni med?


Harry


Harry och kamraten Julia

....och lite Maräng
Vi har inte så värst mycket nyheter att rapportera om egentligen utan jag bjuder här på några bilder av vår Maräng som bara växer och växer (kanske lite för mycket runt magen...).


Maräng spanar.


Kollar läget lite.


Fullt ös medvetslös!


Hopp och hej! Maräng flyger fram över stock och sten!

 

 

2009-02-04
Valparna 8 veckor och Harry flyttar

Tänk vad tiden med en valpkull går snabbt och rätt var det är så är dem små liven 8 veckor och redo att flytta till sina nya familjer! Planeringen av den kull som jag nu haft startade i våras och vägen har varit lång med mycket pappersjobb, telefonsamtal osv osv. Lyckan var såklart fullständig när det genom ultraljud konstaterades att Russin var dräktig. Jag är SÅ glad över att fått möjligheten att använda Tommy till Russin och att jag fick min hett efterlängtade tikvalp!  Maräng som hon heter bor alltså kvar hos oss och förutom sitt mycket prydliga yttre så är hon en helt fantastiskt tjej på alla sätt och vis. Hon är så där lagom valpvild, varken för mycket eller för lite och hon anpassar sig till alla situationer med samma positiva och behärskande uppträdande. Första gången hon skulle gå i koppel till exempel så traskade hon på bredvid mig som om hon aldrig gjort annat och igår var hon med husse på jobbet och det var som om hon alltid varit där! Det är idel lovord om denna tjej och vi hoppas ju självklart att hon kan bidra till mycket positivt i vår fortsatta avel. Marängs fina bror Harry (Marsmallow) flyttade till sin nya familj i Vagnhärad i lördags och av rapport därifrån så går det finfint och Harry är en riktig goskille som trivs bäst när han får sova med huvudet på mattes hals.


Harry med sin nya familj


Söta som socker.


Maräng och Marsmallow busar i snön.


Dela på ben kan man också göra


Myshög i soffan!

Här hemma så har Hallon för första gången i sitt liv börjat jobba och kan numera titulera sig barnsköterska. Hon har tagit på sig uppgiften att sköta om husets bebis till 100 % och hon tycker nog själv att hon gör ett mycket bra jobb. Hon finns ständigt (nästan i alla fall) i Marängs närhet, nattar henne, sover bredvid henne och hon leker med henne! Hallon som alltid har tyckt att det där med att röra på sig har varit lite överskattat. Russin däremot tycker att hon gjort sitt och nu är välförtjänt av lite semester utan barn. Hon är på rekreation hos husses föräldrar där hon njuter av låååånga promenader (måste ju komma i form till vårens skönhetstävlingar), mycket uppassning men enligt henne själv alldeles för lite mat!


Maräng och Hallon


Hallon och Maräng

Nu ser vi fram emot våren och utställningarna som då tar fart. I slutet av sommaren börjar i alla fall jag känna mig rätt mätt på utställningar och det känns skönt med lite uppehåll men den känslan går rätt snabbt över och nu ska det bli riktigt kul igen när allt så småningom kör igång!

 

 

2009-01-07
Valparna har fått sina namn!


Maräng och Marsmallow

Nu har valparna fått sina namn och vad passar bättre än Marsmallow och Maräng när de båda är söta som socker. ;-)