Läs nyheter från andra år här:
2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015
2010-11-09
Russin BIM i Växjö!


Tack Lotta och Anders för mat och husrum och tack till Sofie och Madelene för trevligt resesällskap! Och en stor eloge till bästa Sofie som lyckades med bedriften att ta tokfian Russin hela vägen till BIM ;-)


2010-10-22
Ella viltspårchampion!

Ella och matte Kicki har många järn i elden och bland annat har dem hållit på med viltspår ett tag. Ella har klarat det utmärkt och när det bara återstod ett första pris innan championatet så fixade Ella det dagen innan tävlingsförbudet (30 dagar innan valpning) var ett faktum. Kaxigt tycker vi och självklart så är vi jättestolta över denna svartvita pärla! Nu ska Ella ta mammaledigt men jag är säker på att det blir nya aktiviteter och tävlingsmoment i vår ;-))


Ella tränas inte bara i viltspår utan även i lydnad. Apportering är som ni ser inga problem!

Ella ska ha en valpkull hos oss som beräknas till 12 november. Nyfiken? Läs mer under Planerade valpar.

 


2010-08-15
Vi har haft semester!
2010-07-06
Sommar, sommar....och hundutställning!


Utkik från hotellfönstret!

Vi har varit iväg på en veckas ”hundutställningsturné” med start i Jönköping och SKK:s Triple International Dog show. Första två nätterna bodde vi på hotell och hade förutom utställningarna trevliga och mysiga kvällar ute på stan. Resultatsmässigt så startade det lite knackigt för vår del (man har ju blivit lite bortskämd också…)men dag 3 så gick allt som det skulle och Russin fick äntligen sin BIR-rosett! Det var alldeles för länge sedan sist!  Russin har däremot MASSOR med BIM-placeringar! I gruppen placerade hon sig dessutom som BIG-5 och det är vi självklart stolta över. Maräng var också med alla dagar och trots en jättetråkig päls så blev hon tilldelad CK alla 3 dagar och fick finfina kritiker. Den som stod för den största bedriften dessa dagar var Russins son Justin som blev BIS-valp inte bara en av dagarna utan två!! Stort, stort grattis Sofie och Madelene!

Fina Maräng i Jönköping


Russin BIG-5


Justin BIS-valp!

När det var dags att dra vidare söderut och mot basenjispecialen så gjorde vi ett stopp hos Anders och Lotta. Som vanligt hade vi det jättetrevligt och vi fick underbart god mat och en skön säng att sova i. Tack snälla underbara ni för er gästfrihet! Nu är det väl dags för er att komma till Stockholm snart?

Basenjispecialen var belägen i Degeberga i Skåne, en plats som var lätt att tycka om. Resultaten var inte dem bästa för oss men trevligt hade vi! Kvällarna avnjöts med god mat, lite för mycket dryck och väldigt mycket basenjisnack. Tack allihopa för några trevliga dagar och grattis till alla vinnare!


När många andra fortsatte mot Danmark och Världsvinnarutställningen så styrde vi kosan hemåt och firade midsommar! Trevlig sommar på er allihopa!


2010-05-30
Österbybruk i hällregn!


Finaste tjejerna!

När vi var i Österbybruk förra året så var det väldigt regnigt och tråkigt och jag hoppades att vi skulle slippa det i år...men inte det inte! Väl framme på plats så hann vi inte så mycket mer än att få upp tältet innan det började regna och sedan fortsatte det ordentligt under hela basenjibedömningen. Vi hade både Russin och Maräng anmälda och Maräng skötte sig riktigt bra trots dåligt väder. Hon blev 2:a med ck i unghundsklassen och slutade sedan som 3:e bästa tik. Russin visades av Sofie och hon har på dem senaste utställningarna inte varit helt lätt att visa. Hon vill inte gärna stå still så länge och blir lite allmänt busig ;-)) Hon slutade i alla fall som bästa tik och i BIR och BIM hade domaren Arne Foss inte helt lätt att bestämma sig eftersom han verkade gilla Russin väldigt mycket. Det kändes faktiskt som att Russin skulle kunnat få BIRet men för det hade hon behövt skött sig lite bättre;-) Nu slutade hon som BIM och snyggbrorsan Viggo som BIR. Grattis Lotta!

 

2010-04-27
Västerås

I söndags var det dags igen för en tidig morgon...nåja, så tidigt var det väl inte i jämförelse med vad det kan vara om man ska åka ännu längre bort. Denna gång var det till Västerås vi skulle och Russin och jag blev upphämtade av Sofie och Madelene vid sjusnåret. På plats i utställningshallen möts jag av en alltid lika glad Cherry (Touch of Razz Cherry Yum Yum) och det är alltid lika mysigt att få träffa henne. Tack Marie för att hon fick följa med! Det var 19 basenjis anmälda och med var bland annat Russins bröder Pajas och Viggo. På hanhundsidan började det bra för släkten när Pajas fick cert och därmed blev champion och Viggo blev bästa hane. På tiksidan gick det också riktigt bra eftersom vår Russin blev bästa tik ;-) Hon slutade sedan som BIM, slagen av brorsan Viggo. Russin var riktigt "bråkig" den här dagen och ville inte riktigt stå stilla och visa upp sig! Någon BIR och BIM bild var ju inte att tala om... Viggo nöjde sig inte med att enbart bli BIR utan han slog till rejält med att bli BIG-2!! GRATTIS Lotta!


2010-02-22
Ella!

I helgen var det dags för SSUK utställning och vi skulle få besök av Ella (Touch of Razz Wildberry Charlotte) som skulle komma ner ända från Luleå för att delta på utställningen och försöka knipa det sista certet som behövs för det svenska championatet. På lördagen kom Ella med matte Kicki och lillmatte Sanna och hälsade på hemma hos oss både för att få umgås lite samt för att visa upp lite av allt det Ella kan. Kicki som har tävlat i elit med sin tidigare hund av modell golden retriever har bestämt sig att träna lydnad och bruks går bra med en basenji också! Kicki visade budföring, apportering och lydnadsmoment med Ella och jag kunde bara alldeles stum titta på! Det var fantastiskt att få se och jag kan bara säga att jag är grymt imponerad! Åh, vad ni är duktiga!

Apportering är inga problem!

Här kör vi budföring.

På söndagen var det så dags för utställning i Eskilstuna och vädret var väl inte det bästa men trots det så ställde Sofie upp på att skjutsa mig och hon skulle även visa Ella. Väl på plats så behövde vi inte vänta så länge förrän det var dags för basenjisarna. Matte Kicki behövde minsann inte ångra att hon hade rest så långt för en utställning för Ella fick det åtråvärda certet och slutade dessutom som BIR. Inte nog med det, hon blev även BIS-3!! Det blev en fantastiskt lyckad dag och visst känns det lite speciellt med den första egenuppfödda hund som blir champion! Tusen tack till Kicki för att du är världens bästa matte till Ella...och tusen tack till Sofie för att du gick upp i ottan en söndagsmorgon för att åka på utställning UTAN hund ;-))
 

                          BIR och BIM

 

                         Stolt matte...

         ...och lillmatte!


2010-01-21
Hälsning från Blåbär!

Vi fick ett mail från Blåbärs nya familj med lite bilder och bland annat med orden: " Att ta över Blåbär var det bästa vi gjort!" Som uppfödare blir man ju bara SÅ lycklig när man får höra såna saker. Att omplacera en hund är aldrig speciellt kul och för hundens skull så hoppas man ju verkligen att det ska fungera i det nya hemmet. Nu bor Blåbär i Mariestad tillsammans med basenjikompisen Iza och han trivs jättebra!

 

2010-01-10
My Dog


I år var det äntligen dags för mig att åka till My Dog i Göteborg. En utställning som jag velat besöka många gånger men som av olika anledningar inte blivit av. Bland annat så har vi ju haft valpkullar de senaste 2 åren. Men i år var det dags och i onsdags begav sig jag och Sofie neråt landet tillsammans med Maräng, Kayla och Inez.Trots dåligt väder så kom vi i alla fall ner i skaplig tid och hann med lite mat på hotellet innan vi stöp i säng. Upp tidigt på torsdagen och iväg till Svenska mässan. Stora fina lokaler men usch vad kallt det var på vissa platser och speciellt kring basenjiringen. Inte alls trevligt! Maräng blev 2:a med hp i juniorklassen denna dag. Efter en lång dag på mässan så träffade vi Sanna och Bea på kvällen och åt middag. På fredagen ringde väckarklockan 05.30 och det var bara att masa sig upp för ytterligare en utställningsdag. Denna dag gick det lite bättre i utställningsringen och Maräng slutade som 3:a bästa tik. Grattis säger vi till resekompisen Kayla som blev BIR denna dag! Det var allt som allt en mycket trevlig tripp och som jag gärna gör om nästa år!Nästa år är det jag som kör!
2010-01-04

Idag har vi varit och hälsat på vår Russin och fått gosa med hennes alldeles underbara småttingar. Trots sina endast 17 dagar så var dem uppe på sina ben och stapplade omkring som att dem vore äldre än var dem verkligen är. Det lär nog bli livat när dem växer på sig ännu mer! Söta som socker är dem och det blir nog svårt att inte smussla med sig en när Russin ska flytta hem igen ;-)


 2010-01-01

Vår Russin har fått en underbar kull valpar hos kennel Enigma. 4 flickor
och 2 pojkar föddes 18 december.