Läs nyheter från andra år här:
2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015


 

2011-12-19
Zoya går i fasters tasspår!

Vår finfina svarta kalaspingla har i riktigt tuff konkurrans (10 juniortikar) tagit hem den Nordiska Juniorvinnartiteln 2011!! Hon placerade sig sedan som 4:e bästa tik bland 26 tikar! Inte illa av en tös som precis ska fylla 1 år :-) Domare var Kay Eldred, Australien, som själv är basenjiuppfödare vilket ger ännu lite mer "tyngd" åt det hela.

Lite extra kul är att när det var Nordisk Vinnare sist i Stockholm 2007 så var det också min hund som tog hem juniorvinnartiteln samt vinnartiteln i form av ett BIM och det var ingen mindre än Russin, Zoyas faster!

Zoya Nordisk Juniorvinnare 2011

Russin Nordisk Juniorvinnare & Nordisk Vinnare 2007


2011-11-25
Valparna är här!
 

Idag födde Maräng 3 pojkar och 1 flicka. Läs mer om kullen under Nuvarande valpar.
2011-10-31

Våra duktiga tjejer uppe i norr har verkligen imponerat och Hallon kan nu titulera sig SE VCH (Svensk viltspårschampion).

Kicki började träna Hallon i somras och nu en månad innan Hallon fyller 8 år så lyckas dem alltså med detta! Stor eloge till Kicki som nu har fixat viltspårschampionatet på både Hallon och hennes dotter Ella(Touch of Razz Wildberry Charlotte).

Tack Kicki för att du tar så väl hand om dessa underbara damer!

2011-09-03
Zoya avslutar valpklass med den äran!Zoya har varit iväg på två utställningar tillsammans med Sofie och först var det Svensk vinnare i Norrköping där hon blev bästa tikvalp och sedan BIM, slagen av brorsan Zazo. Helgen efter var det dags igen och Zoya blev BIR-valp och sedan BIS-2!! Vilken härlig avslutning i valpklass.


2011-08-11
Maräng - ny svensk utställningschampion!!!Det har inte blivit så många utställngar för oss i år och därmed inte heller så många chanser för Maräng att ta det sista certet som krävs för championtiteln. Men vi bestämde oss i alla fall för att åka till Svenstavik sista helgen på semestern för att försöka knipa det åtråvärda certet... och vi lyckades! Härligt, härligt! Zoya som också var med blev Bir-valp! Domare var Göran Hallberger.


2011-07-12
Semester!2011-07-12
AVESTA

När Sofie erbjöd sig att ta med både Zoya och Maräng till Avesta när jag själv skulle befinna mig på hemresa från Portugal så tackade jag givetvis ja!! Jag hann inte mer än landa på Arlanda förrän mobilen slogs på för att se om det kommit något meddelande från Sofie, men inte. När hon sedan ringde så var det riktiga glädjebesked hon kom med; Maräng blev BIM och därmed fick hon också sitt andra cert och Zoya blev BIR-valp och slutade sedan som BIS-4! Russins son "Justin" gick hela vägen och blev BIS-1!!! Grattis Sofie och Madelene! Tack Sofie för att du gjorde detta möjligt!2011-07-12
Specialen

Zoya har varit på Basenjispecialen och där vann hon bästa svartvita päls och bästa svans!

Stort grattis säger vi till Sofie och Madelene Lönn som tog hem både BIR och BIM på specialen med sina egenuppfödda "Justin" och "Yra", avkommor till ingen mindre än vår Russin!

2011-02-22
Russins dotter Enigma After me please "Yra"  Runner Up på Puppy of The Year!

Stort grattis säger vi till Sandra och Joel och uppfödare Sofie & Madelene Lönn2011-02-17
Välkommen Zoya!


Som dem flesta vet så blev denna vinter inte riktigt som jag planerat med en valpkull utan Ella gick tom och besvikelsen var förstås stor! Det var en mycket efterlängtad valpkull, dels för att jag inte hade någon förra året och dels för att jag verkligen trodde på denna kombination. Högst på önskelistan stod en svartvit tikvalp som jag självklart skulle behålla. Men så blev det alltså inte… Men när det var dags för Enigmas valpkull att födas så hoppades jag nästan på att det INTE skulle vara någon svartvit liten tjej i den kullen men det var det ju såklart!  Hur som helst så skulle jag nog inte ha en till just nu….Men när jag såg hur fint hon utvecklades och när träffade henne vid ca 6 veckors ålder så bestämde jag mig, henne skulle jag ha! Zoyas mamma Khanis Midnight Star är en amerikansk import vars stamtavla innehåller flertalet framstående hundar som jag även har representerade hos mina andra tikar. Zoyas pappa Ch Enigma Black Magic är dessutom kullbror med min Russin. Den gemensamma nämnaren mellan alla tre är Ch Faraoland Viking Venture, en hane som betytt mycket för basenjiaveln i Sverige och som jag är stolt över att ha i mina tikars stamtavlor. Vi hoppas såklart att Zoya kommer att visa framtassarna i utställningsringen och att hon i framtiden ska få fina barn här hos oss. Zoya kommer att delägas tillsammans med Sofie Lönn. Tack Sofie och Madelene, för denna svarta lilla pärla! Hoppas vi får mycket roligt tillsammans med henne!2011-02-08
Vinterbus!

2011-01-12
MY DOG

I fredags åkte Maräng och jag tåg till Göteorg för att där möta upp Sofie som redan var där och jobbade. Det var inga problem med tågresan utan Maräng rullade ihop sig på sätet bredvid mig och sov där tills vi var framme. I Göteborg möttes vi av strålande sol och det var verkligen underbart! Vi bodde på Gothia Towers som ligger i direkt anslutning till Mässan och det var ju suveränt att kunna gå emellan som man ville under dagarna. Sofie ställde Maräng båda dagarna och på lördagen slutade hon som 2:a bästa tik med cacib för domare Terje Lindström och på söndagen blev hon bästa tik med cert och cacib för holländska Willemine van Deyl! Äntligen, äntligen! Maräng har varit så nära många gånger och ofta stått som 2:a så nu var det verkligen hennes tur. Tack Sofie! Det har varit en mycket trevlig och rolig helg med massor av hundar, hundprat och långa middagar! Tack allihopa!