Tidigare nyheter:
2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015

Utställningsåret 2014

 Nu är det bara några dagar tills detta år är slut och vilket år det har varit! Inte kunde jag drömma om att det skulle bli ett sånt framgångsrikt utställningsår som det blev! För trots att vi långt ifrån varit på alla utställningar så lyckas två av våra hundar hamna som 2:a på basenjilistan!! Jag är makalöst stolt över Diesel (Jasiri-Sukari Win Diesel) och Zoya(Enigma I Have A Dream) som lyckats med detta :-) Diesel har inte bara flertalet BIR-placeringar utan också 2 gruppvinster i Sverige och en grupp-3 i Danmark. Han har erövrat certet i varje land vi besökt (Norge, Finland och Danmark) och nu behöver han bara det sista cacibet för att erhålla den Internationella championtiteln! Allt detta hade aldrig varit möjligt utan världens bästa Jenny som handlat vår prins under året. Zoya är sparsamt utställd men lyckats riktigt bra på flertalet större utställningar som My Dog, SKKs i Norrköping i samband med basenjispecialen samt den enda dag hon deltog i på tredagars i Jönköping.

 Att dessa två individer nu har 6 små underverk i valplådan hemma hos oss känns så otroligt roligt och vi ser med stor spänning fram emot vad det ska bli av dessa små:)

 Dessutom hamnar vår egenuppfödda pärla Cava(Touch of Razz Pink Champagne) på 6:e plats på tiklistan och nu väntar vi bara på det sista certet(hon har redan 8 stycken) för att hon ska få sitt championat.

 Nu väntar ett nytt spännande år och jag hoppas verkligen få se några av valparna som nu ligger i valplådan i utställningsringarna i sommar :-)

 

 

2014-10-22
Sundsvall

Anna och Cava har varit i Sundsvall och Cava fortsätter leverera!

På lördagen var det SSUK och där blev hon 3:e bästa tik. På söndagen var det SKK och där blev hon 2:a bt (utav 8) med Cacib för rasspecialist Anneli Pukkila! Vi är såklart stolta över vår fina tjej! :)

 

 

2014-09-29
Diesels pappa skriver historia i USA!

 Vilka underbara nyheter från USA! Diesels pappa Ch Jasiri-Sukari Win Tin Tin vinner den amerikanska basenjispecialen för tredje året i rad! Att vinna inte bara en gång utan tre gånger borde nästan vara en omöjlighet men inte för "the one and only Winston"!! Han är onekligen en alldeles speciell hund och självklart är vi mycket stolta att ha en av hans söner hos oss :)

 

 

2014-09-19
 Wow wow ännu en BIG-1

I helgen var vi i Gimo på säsongens sista utomhusutställning. Strålande väder bjöds det på och i ringen strålade vår Diesel ikapp med solen. Rasdomaren Lisbeth Campbell blev överförtjust i honom och kallade honom "outstanding" och det enda som stod på hans kritiklapp var : "Tack för att du kom" och så en stor sol! Sånt känns såklart lite extra i hjärtat:) Gruppdomaren tyckte inte annorlunda och till sist stod Diesel som BIG-1!! För andra gången i år!! Vi är galet stolta över vår fina prins. Tusen tack till Diesels handler Jenny Andersson som gjort detta möjligt <3
 

Vår Cava var också med och hon slutade som 2bt med cert så nu har denna unga fröken 8 cert, något vi också är mycket stolta över.


 En lyckad helg

Första helgen i september var Anna och Cava på utställning på hemmaplan. Cava slutade som 2bt utav 8 tikar, vilket vi är mycket stolta över:) Domare var rasspecialist Sofie Lönn.


Senare under dagen fick vi också meddelande från Polen att Touch of Razz Romeo Red "Axel" blivit polsk champion. Jätteskoj förstås!

 

2014-08-23
Sommaren är kort....

Usch vad jag har varit dålig på att uppdatera hemsidan på sistone...får skylla på semester på sjön och långa varma sommardagar som man helst har tillbringat utomhus:)

Vi har självklart hunnit med en del utställningar och fått med oss många fina resultat i bagaget hem.

 Årets basenjispecial gick av stapeln samma helg som Norrköping INT sista helgen i maj. På SKK utställningen slutade vår Zoya som BIM. Basenjispecialen var en trevlig tillställning som vanligt och dagen bjöd på många fina hundar och vackert väder. Mycket bra helg helt enkelt!

I mitten på juni var det dax för Avesta INT där Diesel, Zoya och Cava skulle vara med. Det blev en toppendag tillsammans med goda vänner och full pott i ringen. Diesel BIR, Zoya BIM och Cava 2:a bästa tik med cert.

I mitten på juli är det tradition att åka till 2-dagars i Tvååker och så även i år. Vi hade bara Diesel med och han blev BIM dag 1.

Helgen efter var det dags för Anna och Cava att åka till Alfta och vi fick glädjande besked per telefon att Cava blev 2:a bästa tik med cert. Anna och Cava fortsatte sina framgångar med en riktig succehelg helgen efter! På SSUK i Köping blev Cava BIR,BIS-2 unghund och BIS-3 vuxen. Så stolta vi är och stort stort grattis Anna!!

Årets 3-dagars utställning var i år i Jönköping och dit skulle vi såklart. Perfekt att åka med husvagnen och bo på utställningsområdet. Första dagen blev Zoya BIR men dag 2 och 3 hade vi inga framgångar alls. Däremot hade vi en toppenhelg tillsammans med goda vänner:)

Nu är utställningssäsongen nästan över för i år och nu ser vi fram emot hösten och våra spännande valpplaner!:)

 

 

2014-05-28
Wow vilken helg i Österbybruk!!

I strålande sol och med humöret på topp anlände vi i Österbybruk med Zoya och Diesel. På plats mötte vi upp Jenny och Anna med Cava. På basenji var det en ny bekantskap till domare, Henrik Söborg från Danmark. Först ut från oss var Diesel och han slutade som bästa hane med cacib. Sen var det Cavas tur och hon vann sin klass(unghund) med ck. Sist ut var Zoya som även hon vann champonklassen med ck. I bästa tik segrade Zoya och som bästa tik 2:a kom Cava och hon fick därmed sitt 3:e cert:))I BIR och BIM tog Diesel hem Bir-rosetten. Full pott med andra ord för oss!:)

Gruppdomare var även här Henrik Söborg och Diesel plockades ut i den första gallringen, för att sedan bli en av dem fyra som skulle placeras, till att bli BIG-1 !!!! Helt underbart fantastiskt kul!! På söndagen åkte jag och Jenny tillbaka för att tävla i Best in Show men här blev det ingen placering. Vi är självklart supernöjda ändå och detta kommer verkligen vara en helg att minnas:)


Zoya BIM och Diesel BIR!


Diesel i BIS finalen


Zoya

Diesel

CavaDiesel


Zoya


Cava

 

 

 

 

2014-05-19
Roskilde och 2x BIR!!!

Efter att ha varit i både Finland och Norge med Diesel så bestämde jag och Jenny lite hastigt och lustigt att vi skulle åka till Danmark också. I maj är det två-dagars i Roskilde och alltså 2 chanser till cert och cacib:) Med hade vi två av mina, Diesel och Zoya och Jennys dalmatiner Jill. Trots ca 9 timmars bilresa gick det förvånansvärt fort men det blir väl så när man som vanligt har massor att prata om:) Det var väldigt bra hotell vi bokat med bra ytor runtikring att rasta hundar på.

På lördagen var det Åke Cronander som dömde och Diesel föll honom väl i smaken. Han blev först bästa hane och slutade som BIR med cert och cacib. Ny dansk champion, härligt härligt!!

På söndagen var det Berri Beari från Irland som dömde och även hon gillade Diesel och gjorde honom till BIR. Zoya slutade som 2 bästa tik med cacib:) I gruppen på söndagen dömde Anne Indgaard från Norge och Diesel blev BIG-3!!! Så himla roligt! Vår resekamrat Jill blev BIR i rasringen (11 år gammal) och sedan BIS-veteran och BIG-4! Stort grattis Jenny och återigen tack för en toppenhelg:))

 

 

2014-04-26
Sol ute och sol inne, Västerås NAT

Nära till utställningen och dessutom sena startnummer gör att man nästan får sovmorgon och denna lördag var det precis så. Strålande sol var det vilket gjorde det kändes lite tråkigt att stänga in sig på utställning en hel dag. Men med såna fina resultat som denna dag så gjorde det inte så mycket:) Först ut var Jenny och Diesel som började med att vinna championklassen (4 championhanar) och sedan blev bästa hane. Vår juniortik Cava var med och ställdes Snyggt av matte Anna. Excellent och ck och till slut 3:a bästa tik med cert! Vi är så stolta över vår lilla tjej som är med och fightas med dem stora tjejerna och ger championtikarna en match. Diesel slutade som BIR och i gruppen blev han utplockad bland dem 6 bästa men inte placerad.

Tack tjejer för en superdag!!

 

 

 

2014-03-22
Malmö INT

När jag jobbade och Sofie inte kunde åka pga ryggskada så tog Jenny med sig både Zoya och Diesel till Malmö och ställde båda åt mig. Detta gjorde hon med bravur och såg till att Zoya fick med sig en BIM-rosett och ett Cacib hem! Diesel slutade som 3:e bästa hane. Tack Jenny!

 

 

 

2014-03-10
Lyckad dag i Strängnäs!

I lördags var det dax att styra kosan mot Strängnäs för utställning. Skönt med utställning som nästan är på hemmaplan och man inte behöver köra så långt:)

Tre hundar skulle vara med från mig, Diesel, Zoya och så skulle Anna komma med vår Cava. Bland hanarna så vann Diesel championklassen och placerade sig sedan som 3:a bästa hane, som vanligt snyggt handlad av Jenny. Först ut av tikarna var Cava i juniorklass och den vann hon med ck! Även Zoya vann sin klass(champion) och sedan var det dax för konkurrensen, spännande värre! Båda våra tjejer såg jättefina ut och jag trodde nog att det skulle bli Zoya som skulle bli bästa tik men hon fick nöja sig med en andra plats för vår junior gick hela vägen och blev bästa tik!! Tjohoo vad kul !! Det är inte så ofta en junior går och slår 4 stycken championtikar!! Hon slutade sedan som BIM. Stort grattis Anna och grymt bra jobbat! Ni var sååå fina!

 

 

 

2014-03-03
Norge och två nya champions!

Förra fredagen var det dags för något som jag och Jenny sett fram emot sedan länge, nämligen en resa till Norge och utställningen i Bö. Vi kom iväg i bra tid och trots att resan tog ungefär 9 timmar så gick det faktiskt förträffligt bra. Men det underlättar ju såklart när man har bästa resesällskapet och bilen fullproppad med godis och läsk:)

På lördagen var det dags för utställningen och det är ingen vanlig utställningsplats precis utan när man kört upp och ner i bergen i ca 30 minuter så kommer man plötsligt fram till hallen som ligger där helt för sig själv i "the middle of nowere"! 11 basenjis var anmälda för domare Hanne Laine Jensen(Danmark) men 9 stycken var på plats. Först ut var Diesel som blev bästa hane med cert, cacib och ny norsk champon! Zoya skulle inte vara mycket sämre hon utan slutade som 2 bt med cert och därmed också ny norsk champion!!! Diesel slutade sedan som BIR. Vilken underbar dag!! Tack Jenny för att du visade hundarna på bästa sätt!! Du är guld värd!! Som sagt, detta var en mycket lyckad helg och jag ser redan fram emot nästa långtripp:))

 

 

 

2014-01-07
MY DOG

Eftersom jag skulle jobba helgen då My Dog är så bestämde vi att Zoya skulle få åka med Sofie. Eftersom Zoya stod inför championatet så var det lite extra nervöst och det kändes som evigheter innan jag fick meddelande på telefon att Zoya hade blivit BIM och därmed tagit både cert, cacib och nu kunde titulera sig svensk utställningschampion! Hurra!!!